Trainen met hart en ziel

Hartrevalidatie

In Nederland zijn er naar schatting zijn er bijna 1.7 miljoen mensen in Nederland die te maken krijgen met hart- en vaatziekten. Elk jaar krijgen ongeveer 35.000 mensen een hartinfarct en nog eens 38.000 krijgen de diagnose hartfalen. Daarnaast is er nog een grote groep die te maken krijgt met coronair vaatlijden. Dit houdt in dat de doorbloeding in de grote vaten rondom het hart dusdanig minimaal wordt dat er problemen ontstaan. Het wordt vaak ervaren als pijn op de borst met voorafgaand een langere periode waarin er onvermogen is om in te spannen.

 

Na de behandeling in het ziekenhuis kan de revalidatie pas echt beginnen. De behandeling kan bestaan uit het plaatsen van een stent of dotteren. Na de behandeling is er is vaak sprake van vermoeidheid, van afgenomen spierkracht en soms ook van angst om weer te gaan bewegen. Daarnaast is een verandering van leefstijl ook erg belangrijk, dit heeft een zeer positieve invloed op de kans dat er opnieuw een behandeling in het ziekenhuis nodig is. Samen met jou gaan we aan de slag. We gaan de doelen in kaart brengen en we gaan er samen aan werken. Fysieke training gericht op het vergroten van uithoudingsvermogen en kracht hebben namelijk na 3 maanden ook een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterol. Op deze manier werken we samen aan het verbeteren van de leefstijl en verkleinen we de kans op recidief.
Heb je nou ook behoefte aan begeleiding maak dan een afspraak met Anniek en ga samen met haar aan de slag.

Afspraak maken

Je kunt een online een afspraak maken via de website van Topzorggroep. Klik op de button hieronder om naar de website van Topzorggroep te gaan en een afspraak te maken bij onze locatie.