Revalidatieprogramma's

Bij Froeling fysiotherapie bieden wij revalidatietraining aan voor verschillende doelgroepen. We ondersteunen je graag in het herstel. Ook als je al langer bestaande klachten hebt, kunnen we je met de juiste oefeningen verder helpen. 

Waarom Froeling Fysiotherapie

Jouw bewegingsvrijheid staat centraal

  • Persoonlijke en
    patiëntgerichte zorg

  • Veelzijdige praktijk
    en alles in huis

  • Gepassioneerde en
    deskundige specialisten

Specifieke revalidatieprogramma's per aandoening

COPD (longaandoeningen): Wanneer de longen beschadigd zijn kunnen mensen last hebben van benauwdheid, hoesten en verminderde mogelijkheid om zich in te spannen. De belangrijkste taak van de fysiotherapeut is het in kaart brengen van deze klachten en fysieke beperkingen die het gevolg zijn van de longaandoening. De fysiotherapeut helpt je om de fysieke activiteit, fysieke capaciteit en ademspierfunctie te verbeteren of te optimaliseren. Naast de beperking als gevolg van de aangetaste longen, wordt er ook aandacht besteed aan de lichamelijke en psychische gevolgen, zoals angst, benauwdheid en het omgaan met de ziekte. 

Claudicatio Intermittens (etalagebenen): Klachten zoals pijn of kramp in de beenspieren die optreden tijdens het lopen en verdwijnen na enige tijd stilstaan kunnen wijzen op etalagebenen. Uit verscheidene studies is gebleken dat looptherapie onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut een effectieve behandeling is voor patiënten met etalagebenen. Onze fysiotherapeuten zijn opgeleid om deze looptraining te begeleiden. 

Oncologie: Onderga je momenteel een medische behandeling tegen kanker of heb je een dergelijke behandeling ondergaan? Dan kan je bij ons terecht voor een trainingsprogramma op maat om te werken aan het behoud of herstel van je fitheid en kracht. Deze training heeft zowel voordelen tijdens de behandeling tegen kanker zoals het verminderen van misselijkheid, vermoeidheid en pijn als na afloop van de medische behandeling. Mensen herstellen sneller van vermoeidheid en kunnen hun dagelijkse activiteiten eerder hervatten.

COVID-19: De revalidatie na COVID-19 richt zich op het verbeteren van het uithoudingsvermogen en de kracht door middel van training en het aanleren van de juiste ademhalingstechnieken. Het programma is erop gericht om zo goed mogelijk te herstellen met zo min mogelijk restverschijnselen. Wij streven er naar om in samenwerking met andere disciplines zoals de ergotherapeut en diëtist een passend programma te maken om het maximale resultaat te bereiken. 

NAH (niet aangeboren hersenletsel): Een letsel aan de hersenen, dat ontstaan is na de geboorte. Dit kan optreden ten gevolge van een ziekte, zoals bv. een beroerte (CVA), MS, Parkinson, dementie, hersentumoren etc. Daarnaast kan het ook ontstaan door een verkeersongeluk, een ernstige val, verdrinkingsverschijnselen of na een harde klap tegen het hoofd. Sommige gevolgen zijn duidelijk zichtbaar: loop- en balansproblematiek, verlamming of onduidelijke spraak. Minder zichtbare problemen kunnen zijn:  vermoeidheid, geheugen- en/of concentratiestoornissen, desoriëntatie in tijd, plaats of persoon en karakterveranderingen.  Met behulp van een revalidatieprogramma kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten je helpen met klachten in zowel in de acute als chronische fase. 

Post-operatief: Heb je onlangs een operatie ondergaan of word je binnenkort geopereerd? Dit kan veel vragen oproepen. Wanneer heb ik weer voldoende beweeglijkheid of kracht? Vanaf wanneer mag ik weer starten met mijn werk, of kan ik ooit mijn hobby nog beoefenen? Een goede begeleiding tijdens je revalidatie is daarom van belang. Onze fysiotherapeuten kunnen je antwoord geven op bovenstaande vragen en helpen je met een gericht oefenprogramma om je doelen te behalen.

Osteoporose: Osteoporose is een chronische aandoening waarbij niet alleen de botmassa afneemt maar ook de structuur van het bot verandert waardoor het zwakker wordt en sneller kan breken. Naast medicatie en voedingsadviezen is (goed) bewegen een van de belangrijkste onderdelen van de behandeling van osteoporose. Door goed bewegen gaat het lichaam vanzelf werken aan het verbeteren van de botstructuur en botmassa. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut geeft adviezen en oefeningen gericht op goed bewegen. Er wordt aandacht besteed aan het trainen van spierkracht en beweging tegen de zwaartekracht in. Hierdoor ontstaat er axiale druk op de botten. Dit is voor de botten een signaal om zichzelf te gaan versterken. Voorbeelden hiervan zijn: wandelen (met name stevig doorwandelen >5m/u), hardlopen, traplopen, tennissen, dansen, touwtjespringen etc.

Benieuwd wat we voor jou
kunnen betekenen?