Oedeemtherapie

Heb je last van oedeem, oftewel een ophoping van vocht en een zichtbare zwelling? Dat kan behoorlijk lastig zijn en je belemmeren in je dagelijks leven.

Waarom Froeling Fysiotherapie

Jouw bewegingsvrijheid staat centraal

  • Persoonlijke en
    patiëntgerichte zorg

  • Veelzijdige praktijk
    en alles in huis

  • Gepassioneerde en
    deskundige specialisten

Verminderen van het vocht- of zwellingsprobleem

Het vocht hoopt zich op doordat er een storing in het lymfesysteem zit. Oedeemtherapie richt zich op het verminderen van het vocht- of zwellingsprobleem. Of het nu veroorzaakt wordt door een aangeboren vorm of het gevolg is van een chirurgische ingreep, door kanker of bestraling, we kunnen je helpen!

Met de manuele lymfedrainage methode Vodder, een speciale vorm van massage, kunnen we de vochtafvoer bevorderen. Er wordt ook compressietherapie gegeven in de vorm van zwachtelen. In een later, stabiel stadium, kan er een steunkous worden aangemeten en krijg je persoonlijk advies.

Even voorstellen

Caroline Hagenaars-van Miert MSc

"Bekkenklachten of oedeemklachten kunnen echt een beperking en hinder geven in je dagelijks leven. Het mooie van bekkenfysiotherapie en oedeemtherapie is dat je het lichaam kunt beïnvloeden om de functie te verbeteren waardoor klachten fors kunnen afnemen. Met zorg en plezier help ik u hierbij."

Benieuwd wat we voor jou
kunnen betekenen?