Kinderfysiotherapie

Froeling Fysiotherapie biedt ook behandelingen speciaal voor kinderen van 0 tot 16 jaar. Kinderen leren spelenderwijs, in hun eigen tempo.

Waarom Froeling Fysiotherapie

Jouw bewegingsvrijheid staat centraal

  • Persoonlijke en
    patiëntgerichte zorg

  • Veelzijdige praktijk
    en alles in huis

  • Gepassioneerde en
    deskundige specialisten

Kinderfysiotherapie

Voor wie is het bedoeld?

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen de motoriek en de zintuigen. Soms gaat dit niet vanzelf, maar wordt het kind belemmerd in de ontwikkeling. Ze hebben meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Deze kinderen vallen onder de doelgroep van de kinderfysiotherapeut.

Specifieke klachten per leeftijdscategorie

Zuigelingen: Voorkeurshouding, afplatting van het hoofd, overstrekken, billenschuiven, onvoldoende spierkracht of spierspanning, overmatig huilen of een achterstand in de ontwikkeling (niet willen rollen, kruipen, zitten of lopen)

Peuters: Motorische ontwikkelingsachterstand. Moeite met klimmen, evenwicht, leren fietsen, gooien en vangen van een bal of een afwijkend looppatroon. 

Schoolkinderen: Schrijfproblemen, moeite in de fijne of grove motoriek, houterig bewegen, veel vallen of bewegingsangst. Daarnaast ook overgewicht, spanningsklachten (hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid) of houdingsklachten. 

Alle leeftijdscategorieën: Sensorische informatieverwerking. De zintuigen geven informatie om te kunnen functioneren en overleven in het dagelijks leven. Onze zintuigen zijn de ogen (visueel), de oren (auditief), de neus (reuk), de mond (smaak) en de huid (tastzin). Daarnaast hebben we ook onzichtbare zintuigen; het evenwichtsorgaan en het gevoel uit onze inwendige organen, onze spieren en gewrichten.

Als de informatie uit deze zintuigen niet goed wordt verwerkt, kan je niet goed reageren op je omgeving. Kinderen kunnen dit uiten door bijvoorbeeld een hekel te hebben aan fel licht of ze zijn snel afgeleid door geluiden in de omgeving. Ze kunnen ook problemen hebben met aanraking, dit kan zich bijvoorbeeld uiten doordat het kind van streek raakt bij het lopen over zand of bij poetsen van de tanden. Wanneer het evenwicht is verstoord kan een kind bijvoorbeeld bang zijn om te vallen. Bij problemen met smaak en geur kan het de voorkeur hebben voor voedsel met een bepaalde structuur of temperatuur. De kinderfysiotherapeut kan je kind begeleiden bij dergelijke problemen.

Even voorstellen?

Isabelle Kranenburg

Plezier tijdens de behandeling staat bij mij voorop! Ik geloof namelijk dat dat het belangrijkste is om daadwerkelijk te leren. Het ondersteunen van een kind in zijn/haar ontwikkeling en samen met ouders zoeken naar oplossingen en mogelijkheden is hetgeen wat ik zo leuk vind aan dit vak!

Benieuwd wat we voor jou
kunnen betekenen?