Kinderfysiotherapie

Froeling Fysiotherapie biedt ook behandelingen speciaal voor kinderen van 0 tot 16 jaar. Kinderen leren spelenderwijs, in hun eigen tempo.

Waarom Froeling Fysiotherapie

Jouw bewegingsvrijheid staat centraal

  • Persoonlijke en
    patiëntgerichte zorg

  • Veelzijdige praktijk
    en alles in huis

  • Gepassioneerde en
    deskundige specialisten

Kinderfysiotherapie

Voor wie is het bedoeld?

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen de motoriek en de zintuigen. Problemen in het bewegend functioneren kan een negatieve invloed hebben op het zelfbeeld van je kind. Daarom is het van belang dat nauwkeurig wordt vastgesteld of de ontwikkeling wellicht vertraagd of afwijkend is.

Diagnose stellen

Voor de hele kleintjes bestaat er de vroegdiagnostiek, waarbij voorkeurshoudingen, een asymmetrische ontwikkeling, aangeboren afwijkingen en een ontwikkelingsachterstand aan het licht kunnen komen.

Door observatie en onderzoek willen we een zo compleet mogelijk beeld van de motorische vaardigheden krijgen. We passen gestandaardiseerde testen toe. Afhankelijk van de resultaten stellen we een behandelplan op. De behandeling is gericht om de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van je kind te stimuleren. Met kindgericht oefenmateriaal vergroten we het plezier in bewegen en worden specifieke functies uitgelokt.

Even voorstellen?

Inge van Beek

"Het leuke van werken met kinderen is het spelenderwijs met ze bezig zijn en toch hetgeen te oefenen waar ze minder goed in zijn”

Benieuwd wat we voor jou
kunnen betekenen?