COVID-19 revalidatie in de praktijk

Bij Froeling fysiotherapie revalideren we vanaf de eerste COVID-19 golf ex-corona patiënten. In de gemeente Zundert is er helaas een grote groep mensen met restverschijnselen na COVID-19. Maar wat voor invloed heeft COVID-19 op het leven van deze mensen en wat betekent een revalidatieprogramma voor hen? Twee van hen vertellen graag hun verhaal.

Antoinette Goossens (27 jaar) en haar moeder Wilma Goossens-Krielen (60 jaar) trainen vanaf de eerste COVID-19 golf bij Froeling Fysiotherapie. Wilma Goossens-Krielen is in deze eerste golf ernstig ziek geworden waarbij een opname op de IC in Groningen noodzakelijk was. In Brabant was er op dat moment helaas geen ruimte in de ziekenhuizen. Het op en neer reizen naar Groningen, waarbij het onduidelijk was of Wilma de ziekte zou overwinnen, had een grote weerslag op heel de familie. Ook haar man en dochter zijn ziek geworden. Aanvankelijk leek het best goed te gaan met haar dochter Antoinette, maar ook Antoinette bleef beperkingen houden. Ze vertellen hieronder hun verhaal.

Wat voor invloed heeft COVID-19 gehad op jullie leven? "COVID-19 heeft ons leven gepauzeerd. Werk, huishouden en zelfs het sociale leven kwam stil te staan. Zelfs van bezoek raakten we overprikkeld.
Wilma heeft alles opnieuw moeten leren na een wekenlange IC-opname. Antoinette is in het begin de dagen doorgekomen op adrenaline. We moeten nog steeds dagelijks 
een planning maken, met veel rustmomenten om ervoor te zorgen dat we niet over onze grenzen gaan."

Wat heeft de COVID revalidatie bijgedragen aan jullie herstel?"Door de COVID-19revalidatie hebben we weer een groot gedeelte van ons leven terug. Wilma is (bijna) niet meer afhankelijk van anderen. Antoinette is haar werk weer aan het oppakken. Ons uithoudingsvermogen is bij ons allebei al vergroot. We hebben nog wel een lange weg te gaan, maar samen & met de revalidatie komen we er wel."

De revalidatie na COVID-19 richt zich op het verbeteren van het uithoudingsvermogen en de kracht door middel van training en het aanleren van de juiste ademhalingstechnieken. De training is erop gericht om zo goed mogelijk te herstellen met zo min mogelijk restverschijnselen, zodat eventueel werkhervatting of hobbies en sport weer kunnen worden opgepakt. Onze fysiotherapeuten Anniek de Korte en Annemieke Venhorst zijn gespecialiseerd in COVID-19 revalidatie. Voor vragen of het maken van een afspraak voor COVID-19 revalidatie kan je een afspraak maken met onze praktijk.

Benieuwd wat we voor jou
kunnen betekenen?