Een doelgerichte en effectieve behandeling van bekkenbodemdisfuncties begint met een nauwkeurige diagnose

Bekkenfysiotherapeuten Marlou Crolla en Caroline Hagenaars werken vanaf deze week met de MAPle. Naast de intake en het gewone bekkenbodem functieonderzoek kunnen we met dit nieuwe apparaat, indien nodig, een nog betere diagnostiek en behandeling uitvoeren. Een groot voordeel van de MAPle is dat spieractiviteit van bekkenbodem visueel gemaakt kan worden.

Waar andere apparaten alleen in staat zijn om de bekkenbodem als één spier te zien en om algemene elektrostimulatie (van de gehele bekkenbodem) toe te passen, geeft de MAPle gerichte biofeedback van individuele spieren aan verschillende zijdes en dieptes in de bekkenbodem.

Dat geeft inzicht in verschil in kracht en coördinatie rond de plasbuis en anus. Ook kan visueel gemaakt worden wat de bekkenbodem doet (of nog niet doet) bij hoesten, bij persen en of de bekkenbodem (overal) voldoende ontspant na een aanspanning.

De MAPLe kan in diagnostiek en behandeling gebruikt worden bij bijvoorbeeld:

• Incontinentieklachten

• Overactieve blaas

• Stuitpijn

• Verzakkingsklachten

• Pijn in en rond het bekken

Het is van belang dat u weet dat een onderdeel van het apparaat ,de probe, persoonsgebonden is en (eenmalig) door u moet worden aangeschaft. De kosten bedragen € 70,00. De behandeling bekkenfysiotherapie wordt vergoed door uw (aanvullende) zorgverzekering. De probe wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekering.

Benieuwd wat we voor jou
kunnen betekenen?