Ook voor ergotherapie kan je bij Froeling Fysiotherapie terecht

Graag stellen wij Ina Gommers-Frijters aan je voor. Ina is ergotherapeut en cognitief revalidatie therapeut bij Avoord. Haar aandachtsgebieden zijn Parkinson, niet aangeboren hersenletsel, dementie en ouderen. 

Ina legt graag uit wat ergotherapie precies inhoudt: 

"Ergotherapie richt zich op mensen die problemen in (dagelijkse) activiteiten ervaren. Die problemen kunnen ontstaan zijn door een ziekte of ten gevolge van leeftijd. Ook kan ergotherapie preventief ingeschakeld worden om problemen te voorkomen, denk daarbij aan het advies voor een juiste (senior)stoel of bij het inrichten van een nieuwe (levensloopbestendige) badkamer. Ergotherapie richt zich op de cliënt, maar ook op de familie of mantelzorgers, door hen bijvoorbeeld informatie en adviezen te geven hoe zij om kunnen gaan met de ziekte of beperking van de cliënt. 

Door ziekte en/of ouderdom kunnen lichamelijk, cognitieve (bv geheugen of concentratie problemen) en/of psychisch problemen ontstaan. Hierdoor kan je zelfstandigheid worden beperkt, of kan je bijvoorbeeld je dagelijkse activiteiten, hobby of werk niet meer uitvoeren. Dit kan er voor zorgen dat jezelf, of je mantelzorger, beperkingen ervaart in de activiteiten die belangrijk voor je zijn. Ergotherapie kan je hierbij helpen. 

De behandeling kan bestaan uit:

- Oefenen en leren op een andere manier een activiteit uit te voeren,

- Het inzetten van een hulpmiddel

- Het aanpassen van een activiteit of de omgeving

- Geven van voorlichting aan u of uw mantelzorgers en naaste familie en vrienden

Door het vergroten van de (eigen) mogelijkheden worden betekenisvolle, dagelijkse activiteiten weer mogelijk, en kunnen mensen (langer) thuis functioneren"

Voor meer informatie over ergotherapie, of het maken van een afspraak bij Ina Gommers of haar collegae Marlou van de Broek en Anisa Michielsen, kan je bellen met onze praktijk. Laat ons weten welke klacht of vraag je hebt en we zorgen voor de beste behandeling. 

 

 

Benieuwd wat we voor jou
kunnen betekenen?